15 Ocak 2016 Cuma

Zeytinyagli enginar



Enginar veya latince adi "cynara scolymus" tibbi bitki ve sebze olarak kullanilir.



Tipta yapraklari kullanilirken gida sektorunde de kalbi kullanilir.
Enginarin faydalari say say bitmez.
Basta kalp,karaciger gelmek uzere kan sulandirici etkisine de sahip olan enginar vucuttaki tum zehirli maddeleri idrarla disari atar.
Ayrica seker hastalarinin bol bol yemesi gereken,kolesterol dusurucu bir pirlantadir enginar.

Zeytinyagli enginarin tarifi

6 adet enginar
Garnitur (ben konserve yerine dondurulmus tercih ediyorum)
1 limon
1.5 -2 bardak su
1er tatlı kaşığı seker/tuz/un
1 beyaz kuru soğan
Zeytinyagi
Üzeri için Dereotu

1 adet limonun suyunu sikin ve su ile karistirip ve enginarlari 15 dk içinde tutun.
Şeker tuz ve unu karıştırın içine 1 bardak limonlu sudan ekleyin karıştırın.
Garnitur yumuşayana kadar haşlayın.
Soğanı geniş tencerede zeytinyaginda kavurun.
İçine unlü suyu ilave edip enginarlari dizin.
Kapağı kapalıcok fazla 15 dk kadar haşlayın. Cok yumusamalarina izin vermeyin birakin biraz diri kalsinlar.
Garnitur den kaşık kaşık içine doldurun.
Suyundan da birer kaşık üstüne ilave edip 5 dk daha kısık ateşte pişirin.
Dereotu ile susleyin sogutun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder