14 Ocak 2016 Perşembe

Bloguma tüm yemek sevenleri ve mutfak aşıkları hosgeldiniz..


Ilk tarifim olarak geçenlerde cikolata ve vişne uyumundan yarattığım Vişneli cikolata rüyası pastam olsun bakalım.




Kakaolu pandispanya
Malzemeler:

6 yumurta
210gr seker
140 gr un
40 gr nisasta
10 gr vanilin
10 gr kabartma tozu
4 y.k kakao

Yumurtanın beyazi ile sarısını ayırın.

Yumurtanın sarısını toz şeker ile krema haline gelene kadar çırpın. Vanilini de ekleyin.

Yumurtanin beyazini kar beyazi olana kadar yuksek devirde cirpin.

Yarisini sarilara ilave edin ve spatula ile karistirin.

Unu kabartma tozunu kakaoyu ve nisastayi beraber 2 kez eleyin ve karisima ekleyin.

Karistirdiktan sonra kalan yumurta beyazini ekleyin ve sondurmeden spatula ile karistirin.

Kelepceli kabin (24cm) tabanina yagli kagit yerlestirin ve karisimi dokun.180 derece onceden isitilmis firinda 35-45dk pisirin.

Emin olmak icin kürdani kekin ortasina sokun kuruysa hazirdir.

Pandispanya piserken ve hazirlanirken tavsiyem tum camlarin kapali olmasi ve piserken firinin acilmamasi. Kabarmasini etkiliyor.



Cikolatali mousse kremasi için

Malzemeler:
300 gr bitter çikolata

2 yumurta sarısı
150gr krema
100 gr süt
1 su bardağı krema (soğuk)

Yapılışı:
Çikolatayı ince ince kıyın ve kenara alın.
Süt ve kremayı bir sos tenceresine alıp ocağın küçük gözüne koyun ve karıştırarak ısıtın. Krema karışımı fıkırdamaya başladığında ocaktan alın.
Yumurta sarılarini kase içinde çırpın, üzerine ısıttığınız krema ve süt karışımından bir miktar ekleyerek çırpın.
Sıcaklığını dengelediğiniz yumurtayı tenceredeki kremaya aktarın ve hızlıca karıştırın.
Doğradığınız çikolatayı tencereye ekleyerek karıştırın ve tamamen erimesini sağlayın.
1 su bardağı kremayı mikserinizin yüksek devrinde 1-2 dk kadar çırpın.
Hazırladığınız çikolata sosu azar azar kremanın içine ilave edin.
Sosu dökerken kremanın sönmemesi için spatula yardımıyla ile alttan yukarıya doğru karıştırın.
30 dk buzdolabında bekletin.

Visneli compote
300 gr vişne
100 gr vişne püresi
20 gr misir nisasta
100 gr seker
Tercihe göre cimdik tarçın

Küçük tencereye vişne ve püresini koyun.Ayrı kapta nisasta ve şekeri karıştırın.Visne tenceresine kısık ocaga koyun karistirarak kaynatin. Nisasta ve şekeri ekleyip bir kez daha kaynatin.2 dk kadar daha pişirip soğumaya birakin

Pastayı ıslatmak için
3 y.k rom veya vişne likörü
Yarım su bardağı vişne suyu

İcing icin (kaplama)200 gr pudra sekeri
3 y.k kakao
6 y.k süt
Tüm malzemeleri cirpin


Gelelim pastayı birleştirmeye..
Pandispanyamizi 3 parcaya kesin.Pasta halkasinin içine birinci kat pandispanya yi ıslatıp koyun kremanın yarisini sıkın.ikinci kat pandispanya yi da islatip üstüne koyun önce visneli compote sonra üstüne kalan kremayı sıkın. Son katını da islatip koyun 2 saat buzdolabinda saklayın.Kaplamasi ni da yapıp pastayı kaplayin istediğiniz gibi susleyin.

Afiyet bal şeker olsun :)

2 yorum:

  1. Canim tekrar hayirli olsun :) Pasta nefis gorunuyor, ellerine saglik...
    Sevgiler...

    www.theladiesdelight.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkur ederim canim :))

    YanıtlaSil