15 Ocak 2016 Cuma

Somonlu rulo krep



Krepsiz asla diyenlerdenseniz bu tarifimi mutlaka deneyin derim.
Bir baslangic olarak hem pratiktir hem goze hitap eder hem de nefis bir lezzete sahiptir..
Yok ben somon sevmem derseniz jambonlu,karidesli hatta sebzeli versiyonlarini da yapabilirsiniz.


Malzemeler

Un 200 gr
2 tane yumurta
500ml sut
1 yk seker
Bir cimdik tuz
2 yk aycicek yagi
Ustu icin tereyagi (krep başı cay kasigi)
Füme yada marine somon
1 paket labne peyniri
Dereotu


Cirpma kabinda yumurta ve sutun yarisini cirpin. Un seker ve tuz ekleyerek çırpmaya devam edin.

Akıcı ve pürüzsüz bir kıvama gelen hamura kalan sütü ve yagi ekleyin ve kenara alın.
Teflon tavayı yada krep tavasini (dokum) ısıtın ve hafifçe yağlayın.Isıttığınız tavaya krep hamurundan nerdeyse bir kepce kadar dökün.
Tavayi dondurerek veya hamuru kepçenin tersi ile yayın. Üzeri göz göz olan krebin diğer tarafını çevirin.
15-20 saniye daha pişirip düz bir tabağa alın.Tereyagini ustunde gezdirin.
Krepleri bu sekilde ust uste dizin.
Krepler soğuduğunda dereotu ile karıştırılmış labne peynirini icine surun bi kaç parça somon dizin ve rulo haline sarin. 3 er cm lik parçalara kesin


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder