15 Ocak 2016 Cuma

Frambuazli cikolatali truff pasta

Gecen yil sevgilimin dogum gunu icin sevdigim tadlari birlestirerek yaptigim bir pasta idi Raspberry chocolate truffle cake (frambuazli cikolatali truff pasta)
Tarifi biraz uzun, karisik gorunsede aldanmayin.




Bademli kakaolu pandispanya icin (kalip 24cm)
120 gr badem tozu
150 gr seker
2 butun yumurta
4 yumurta sarisi
5 yumurta akı
25 gr un
25 gr kakao
5gr kabartma tozu
60 gr pudra sekeri

Yumurta sarilarini ve 2 butun yumurtayi seker ile 4-5 dk kadar mixerde cirpin.
Badem tozunu unu kakaoyu ve kabartma tozunu beraber 2 kez eleyin.
Yumurta karisimina ekleyin ve mixerde 1-2 dk kdr cirpin.
Yumurta aklarini orta hale kadar cirpin.Cirpmaya devam ederken pudra sekerini ilave edin ve mereng haline gelene kdr cirpin.
Merengi un karisimina 3 seferde spatula ile ekleyin.
180 derece onceden isitilmis firinda kurdan kuru cikana kadar pisirin.
Sogudugunda 3 veya 4 kata kesin.

Surup:
100 gr su
50 gr seker
60 gr frambuaz suyu (rondoda cekip suzun)
50 ml frambuaz likoru (alkol kullanmayanlar recelin suyunu kullanabilir)
Su ve sekeri kaynatin frambuaz suyunu ve likoru ekleyip surup kivamina geririn.

Krema:
150 gr frambuaz
50 ml frambuaz likoru
25 gr pudra sekeri
200 gr bitter cikolata
200 gr oda sicakligindaki tereyagi

Blenderda frambuaz ve pudra sekerini ogutup suzgecten gecirin. Likor ekleyin ve 40 derece olana kadr ocakta cok az isitin.
Cikolata ve tereyagini benmari usullu eritip frambuazi ekleyin. Karistirin.
Ben 1 gun onceden yapip pencere yaninda odada birakirim ganaji ertesi gun kullanirim. Isterseniz 1 saat buzdolabinda sogutup ta kullanabilirsiniz.


Frambuaz marmelati
300 gr frambuaz
170 gr seker
10 gr jelatin (yaprak)

Jelatini soguk suya koyun.
Seker ve frambuazi seker eriyene kdr karistirarak pisirin. Blenderdan gecirin suzun ve tekrar ocaga koyun. Az isitip ocaktan alin. Jelatinleri ekleyin ve karistirin.
Alti pisirme kagidi kenarlari folyo serili kelepceli kaliba marmelati dökun ve soguyaya kdr buzdolabina kaldirin (2-3saat)

Cikolatali icing (kaplama)
100 gr bitter cikolata
150 ml krema
25 gr glikoz (bal da olabilir)
Cikolatayi benmari usullu eritin. Krema ve glikozu kaynatip cikolatayi icine ekleyin.karistirin ve sogutun. sogudugunda kivami yumusak tereyagi gibi olmali. Rahatca surulmeli ve akmamali.


Truff cikolatalar (istege bagli süsü icin)
150 gr sutlu cikolata
15 gr oda sicakligindaki tereyagi
50 gr krema
25 ml frambuaz likoru
Kaplamasi icin 100 gr bitter cikolata

Kremayi kaynatin likor ekleyin. Cikolata ekleyin eriyene kadar karistirin. Tereyagini ekleyin karistirin. Karisimi sogutun ve sikma posetiyle yaglo kagit uzerine istediginiz boyutta sıkın.
Tekrar sogutun ve elinizle yuvarlayip erimis cikolataya batirin. Sogutun

Pasta birlesimi

Cembere pandispanyanin 1.katini yerlestirin surupla islatin 1/3 krema surun.2.katini islatip marmeladi koyun.3.kati birinci gibi yapip 4.katini koyduktan sonra spatula ile tepesine ve kenarlarina ince bi tabaka ganaj surun. Icing ile tum pastayi kaplayin.
Truff ler ile veya istediginiz gibi susleyin.12 saat sonra servis edin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder