24 Ocak 2016 Pazar

Krep


Krebin her halini severim.. Somonlu rulo krep tarifimi daha onceden vermistim bu sefer sade (icine nutella recel bal vs. ile yemelik) mantarli ve kiymali tariflerimi verecegim..


Sade krep icin


Un 400-500 gr (kıvama göre)
2 adet yumurta
1lt sut (oda sıcaklığında)
1 t.k seker
Bir ç.k tuz
1 y.k aycicek yagi
Ustu icin eritilmis tereyagi (krep başı cay kasigi)

Yapilisi:
Çirpma kabinda yumurta ve sütün yarisini cirpin. Un seker ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edin.
Akıcı ve pürüzsüz kıvama gelen hamura geri kalan sütü ve aycicek yagini ekleyin cirpin ve kenara alın.
Teflon tavayı yada krep tavasini (ben Tefal döküm krep tavasını tercih ediyorum) ısıtın ve hafifçe aycicek yagi ile yağlayın ve pecete ile gezdir
ip fazla yagini silin.Boylece krepler tavaya yapismaz.

Isıttığınız tavaya krep hamurundan bir kepcenin 1 parmak eksigi kadar dökün.
Tavayi dondurerek veya hamuru kepçenin tersi ile yayın. Üzeri göz göz olan krebin diğer tarafını çevirin.
15-20 saniye daha pişirip düz bir tabağa alın. Her biri pisince uzerinde tereyagini gezdirin.Krepleri bu sekilde ust uste dizin.

Kiymali krep icin 






Kiymali harci:
500 gr dana kiyma
2 adet kuru sogan
Tuz karabiber
1 cay bardagi su

Sogani yuksek ateste soteleyın.Kıymayi da ekleyip 5 dk kadar daha soteleyin.

Kıyma az kizarinca ateşi kısın, tuzu karabiberi tercihe gore pul biberi ekleyip kapagi kapali 40 dk kadar pisirin. Ara ara su ilavesi yapıp karıştırın 
Krebin arka tarafin ortasindan asağiya yani size dogru kıymalı harcindan 1 y.k kadar koyun.Once krebin alt kismi ile sonra sag ve sol taraflariyla ustunu kapatın ve rulo sarar gibi krebi sarin.
Dilediginiz soslarla servis edin.
Benim tercihim tatli eksi veya soya sosu.


Mantarli krep icin


Mantarli harci:
200 gr mantar (kültür mantarı)
1 adet kuru sogan 
1 y.k zeytinyagi 
2 diş sarımsak
Krep sayisi kadar taze yesil soğanin yesil kisimlari

Sogani kavurun,sarımsak ilave edip 2 dk kadar beraber çevirin ve icine dogradığınız mantarları ekleyin. Tuz karabiber ilavesi yapın.
Her krebin ortasina 1-2y.k harctan koyun ve bohca seklinde toplatin. Soganlari kaynar suda 30 sn kadar tutun ve buzlu suya yerleştirin sonra sarın (böylece yirtilmazlar).
Krepleri soganla baglayin.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder