27 Ocak 2016 Çarşamba

Pasta icin krema cesitleri

Pasta yapmak esasinda cok kolay. Hersey sizin zevkinize ve hayal gucunuze kaliyor.
Gecenlerde verdigim pandispanya tarifleri ile krema tariflerimi de birlestirmek istedim.Boylece kendi pastanizi kendiniz yaratabilirsiniz. Sevdiginiz krema turunu secerek ona yakisan meyveler,cikolata,ceviz,badem vs malzemeleri kullanarak pastanizi 2 saatte hazirlayabilirsiniz.
Iste sizin icin sectigim krema cesitleri.

1. Creme patisserie (pastaci kremasi/sari krema)
500 ml süt
100 gr toz şeker
5 yumurta sarısı
100 gr un
40 gr tereyağı
1 cubuk vanilya (yoksa vanilin veya vanilya esansi)

Sut ve vanilya cubugunu (ortadan kesin) tencereye alın ve karıştırarak kısık ateşte ısıtın.Yumurta sarılarını şeker ile çırpın, unu ekleyerek karistirin.Yumurta sarilarina sekeri eklediginiz anda cirpin yoksa kristallesirler. Sutunuzu suzun.
Unu ekleyin ve ve yumurta sarıları ile pürüzsüz bir hale gelene kadar ezip cirpin. Bu hale gelince ısıtığınız sütten temperleyerek (sicakliklarini dengelemek icin icerisine once bir miktar sicak sut ilave edin)içine ilave edin.Tüm karışımı tencereye alın ve fokurdamaya basladigi an ocaktan alin ve tereyagini ekleyip icinde eritin. Oda sicakligina gelene kadar arada karistirarak sogutun. Strech film i kremanin yuzeyine yapistirarak buzdolabinda 3-4 saat sogutun.
Eger topaklasirsa mixerde sulandirmadan cirpin.

Bu kremayi ekler,profiterol,tartlar, klasik pandispanyali pastalar,milfoyler gibi bir cok tatli yapiminda kullanabilirsiniz.

2. Muslin krema:
500 ml sut
3 adet yumurta sarisi
200gr  şeker
4 yemek kaşığı un
100 gr. Tereyagi
Yarim paket vanilya veya 1 vanilya cubugu

Sut, vanilya cubugu ve 100 gr seker ile kaynatilir.Yumurta sarilari, 100 gr seker, un, vanilin (vanilya cubugu yerine) ile cirpilir. Suzdugunuz kaynamis sut karisimi once cok az bi miktari sarilara ekleyip karistirilir. Daha sonra tamamini ekleyip tekrar ocaga koyun ve kaynayana kadar hep karistirarak kaynatin. Tereyagini ekleyin. Strech yerlestirip 2-3 saat sogutun.
Bu kremayi muhtesem cilekli fraisier pastasinda ve pastacilik kremasinin yerine de kullanabilirsiniz.
Ben bu kremayi daha cok seviyorum ve ekler de bunu kullaniyorum.

3. Buttercream (yagli krema)

100 gr pudra şekeri
100 gr şeker
150 ml sut
1 yumurta
250 gr 2 saat onceden cikarilmis tereyagi
10 gr kakao
1 y.k konyak, brandy veya esmer rom

Ufak bir tencereye yumurtayi ve sutu dokun iyice cirpin. Sekeri ekleyin ve orta derecede 3-4 dk hep karistirarak kaynatin. 2 saat tamamen sogutun.
Tereyagini vanilin ve pudra sekeri ile mixerde beyazlayana kadar cirpin.
Sogumus sut yumurta karisimini kasik kasik yavasca calisan mixere ekleyin.
Konyak ekleyin ve iyice cirpin.
Kremanin 200 gramini ayirin ve kakao ole karistirin.
Bu kremayi ise ozellikle cupcake suslemelerinde, cesitli pandispanyali pastalarda ve Opera pastasinda da kullanabilirsiniz.

4. Cikolatali ganaj
150 gr krema
320 gr bitter cikolata
60 gr oda sicakligindaki tereyagi

Kremayi kaynama noktasina getirin ocaktan alin ve cikolatayi icinde eritin. Yumusak tereyagini da ilave edip karistirn.Uzeri strechli (kremanin yuzeyinde) 12 saat oda sicakliginda dinlendirin.
Ister cikoaltali pastanizda krema olarak ister macaron dolgusu olarak kullanin.

5. Eksi kremali krema

Bu krema orjinal tarifte eksi krema (sour cream) ile yapiliyor fakat Turkiyede pek bulunamadigi icin yogurt ile verecegim.

300 gr kaymakli yogurt
500 gr krema
Yarim su bardagi seker
Yarim paket vanilin

Kremayi 5 dk kadar mixerde cirpin kaymagi alinmis yogurt vanilin ve seker ilave edip 2 dk kadar daha cirpip 1 saat buzdolabinda sogutun.
Medovik (balli pastanin) vazgecilmez kremasidir.

6. Cikolatali krema

200 gr bitter cikolata
350 ml krema
2-3 y.k seker

Cikolatayi benmari usullu eritin. Kremayi 5 dk kadar seker ile cirpin az sogumus cikolatayi ekleyip cirpin.

7. Kremsanti (сreme chantilly)

500 ml krema
100 gr pudra sekeri
Vanilin

Kremayi hafif cirpip pudra sekerini ilave edin ve 2-3 dk daha cirpin.
Cikolatali yapmak icin 120 gr benmari usulu eritilmis cikolata veya 50 gr kakao ilave edin.

Vegan kremsanti icin ise

1 kavanoz hindisan cevizi sutu
2 y.k pudra sekeri
1 t.k vanilin

Hindistan cevizi sutunu geceden buzdolabina duz bir sekilde koyun.
Ertesi gun kavanozu acin ve ustteki yagli kismi mixer kabina koyun (sivi kismi lazim olmayacak)
Sivi kismini corba veya smoothie icin kullanabilirsiniz.
Pudra sekeri ve vanilin ile 5 dk kadar cirpin.
Sadece veganlar icin degil laktoz intoleransi olan insanlar icin de uygun olacaktir.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder