25 Ocak 2016 Pazartesi

Acibadem kurabiyesi

Makarona sadece icerdigi badem tozu ve goruntusu ile degil, zahmet vericiligi ile de benzeyen bu kurabiye dogru yapildiginda gercekten nefis bir lezzete sahiptir. 
Yapmasi ugrastirici ve zor olsada inanin buna degiyor.


Malzemeler
250 gr badem unu
380 gr toz şeker
200 gr yumurta akı (yaklasik 5 adet yumurta)
2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılısı:
Badem unu, toz şeker ve yumurta aklarını orta boy bir tencereye alın. 
Tencerede tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
Tencereye ocağa alın kısık ateşte 10-12 dakika kadar karıştırarak pişirin.Hep karistirin yoksa hemen yanmaya baslar. (karıştırdığınızda yayılması 10-15 saniye kadar sürüyorsa kıvamı olmuş demektir.)
Kıvam alan karışımı mutfak tezgahına dökün, üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu dökerek spatula yardımıyla tezgahta yayıp toplayarak soğutun. (Bu sayede hem daha çabuk soğuyacaktir hem limon suyu hamura karışacaktir). Veya ayni islemi stand mixerinizde 5 dk kadar karistirin.
Oda sıcaklığına gelen hamuru sıkma torbasına alın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 2-3 santim aralıklarla 2cm çapında sıkın.
Tercihinize gore ortasina yarim badem koyup susleyebilirsiniz.



150 derece önceden ısıtılmış fırında 18 dakika pişirin. 
Kurabiyeleri fırından almadan önce mutfak tezgahına bolca ıslattığınız bir bez serin.
Kurabiyeleri tepsiden kağıdı ile birlikte alarak bu ıslak bezin üzerine koyun. (Kağıt yeteri kadar nemlenmezse kurabiyeler kağıda yapışır ve çıkartmaya çalıştığınızda içleri boşalır)
Nemlenen yağlı kağıttan ayırdığınız kurabiyeleri birbirine yapıştırın ve servis tabağına alın.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder