7 Şubat 2016 Pazar

Patates "risotto"

Bu harika tarifi gecen gun Mutfak Sanatlari Akademisinde yapmistik. Lezzetine ve kokusuna hayran kaldim.Kizarmis patatesten kumpire, patatesin her yemegini ayri severim aslinda. Ama bu yemegin icine bir de mantar ve krema girerse iste o zaman o yemek tadindan yenmez benim icin. 
Ayrica, icindeki beyaz sarap,parmesan,taze kekik ve feslegen yapraklari sayesinde bu uyum tam oluyor.
Tarifini sizlerle paylasmak istedim.




Malzemeler
1 kg kup kup dogranmis patates
200 ml krema
50 gr toz parmesan peyniri
30 gr kestane mantari
30 gr kultur mantari 
30 gr istiridye mantari
2 dal taze feslegen
2 dal taze kekik 
1 adet yemeklik dogranmis sogan
2 dis sarimsak
50 ml sek beyaz sarap
Tuz karabiber

Sogan ve sarimsagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar soteleyin. Mantarlari ( julyen dogranmis) da ilave edip 3 dk kadar daha soteleyin. Beyaz sarabi ve kremayi da ilave edip yuksek ateste 1 dk daha pisirin.Son olarak ocagi kapatin, feslegen,kekik ve parmesan ilave edip karistirin. 
Ister sosla ayni zamanda ister daha sonra patatesleri wok tavasinda zeytinyaginda soteleyin. Patatesler kizarinca,ustlerine kremali mantarli sosu ilave edip karistirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder