Bu tarti ben hem sutlu hem bitter cikolata kullanarak yaptim, cikolatanin tadi daha yumusak olsun diye,siz sadece bitter cikolatadan da yapabilirsiniz.
Taban hamurunuzu buz dolabinda 5-6 gune kadar saklayabilir kullanabilirsiniz.
250gr un
150gr tereyagi
75gr pudra sekeri
1 adet yumurta
Cimdik tuz
Cikolatali dolgusu icin
100 gr bitter çikolata
150 gr sutlu cikolata
75 gr tereyagi
2 yumurta sarısı
1 adet yumurta
200 ml krema
25 gr seker
160-170 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Cikolata ve tereyağını bir kapta benmari usulü eritin.Yumurta sarıları ve yumurtayı şekerle birlikte mikserle çırpın.Bu karışımi çikolataya ekleyin.Hamurun uzerine dokun.190 derece sicak firinda fırında 10 dk kadar pişirin.
Resimdeki halka deseni yapmak icin bir kagit alin istediginiz boyda delikler kesin ve sicak tartin uzerine koyup o delikleri kakao eleyin.
Beyaz cikolata ve taze naneli mus
200 gr beyaz cikolata
2 yumurta aki
150 ml krema
100 ml sut
6-7 dal nane
Son olarak yumurta aklarini benmari usullu 37 dereceye gelene kadar cirparak isitin (cig yumurta sevmeyenler icin guzel cozum).
Mixerde cirpin ve karisima ilave edin.
Buzdolabinda 4-5 saat sogutun. Katilasinca hazirdir
Resimdeki cikolata canagi icin
Bitter cikolatayi eritip temperleyin (el yapimi cikolata postumdan bakabilirsiniz)
Muffin kagitlarin icine cikolatayi firca ile kalin tabaka halinde surun ve buzdolabinda 1 saat kadar sogutun.
Kagitlari yavasca sokun
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder