21 Ocak 2016 Perşembe

Poşe yumurta



Ben poşe yumurtayi cok severim yag kullanmadan  kabuksuz yumurta elde ediyorsunuz.
Ozellikle sarisinin akiskan olmasi ve ekmeginizin uzerine akmasi mmm bence harika.

Verecegim tavsiye ile kolaylikla poşe yumurta elde edebiliceksiniz.


Tencereye su koyup kaynatin. İçine bir iki damla sirke koyun. Tencereyi orta atese koyun dikkat edin su kaynar olup fokurdamasin yoksa yumurta dagilir. Suyun icinde bir girdap olusturun.

Yumurtayi bir kap icine kirin ve girdabin tam ortasina birakin.
Yumurtayi suda 3-4 dk birakin. Kevgir ile sudan cikarin ve bir pecetenin uzerine koyun.
Poşe yumurta ile eggs benedict, eggs florentine ve cılbır gibi farklı lezzetler de yapabilirsiniz.
Poşe yumurta yaptiginizda ozelligi akiskan sarisi oldugu icin suda fazla tutmayaya dikkat edin.
Bir baska metod ise strech film metodu. Strech filmin icerisine 1 c.k kadar zeytinyagi, sonra baska bir kaba kirdiginiz yumurtayi ustune dokun ve dugumleyin. Dugumunden tutup kaynar suya yerlestirin ve 4 dk kadar pisirin. Hazir oldugunda strech filmi kesin ve yumurtayi cikarin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder