Tagliatelle al ragu bolognese (bolognese soslu tagliatelle)
Ragu etin once kizgin ateste kızartılması sonra kisik ateste uzun sure pisirilmesine denir.
Fakat İtalya'da et bazlı soslara deniyor.
İtalya'nın Bologna şehrinden cikan bu muthis sos , tagliatelle makarna çeşiti ile (fakat ülkemizde spaghetti ile daha fazla kullaniliyor) yapiliyor.
Malzemeler :
1 kilo yagi yerinde dana kıyma (veya 700 dana 300 kuzu de kullanabilirsiniz)
2 havuc
2 kereviz sapi
2 beyaz sogan
200 ml kirmizi sek sarap veya alkol kullanmayanlar icin sut
100 ml et suyu veya sicak su
1.5 yk domates salcasi (az su ile karistirin)
0.5 t.k toz aci biber (benim gibi aci seviyorsanız 1 t.k),
Bolca tuz,karabiber az seker
2 defne yapragi
Sogani havucu kerevizi minik kup kup dograyin. 2 yk zeytinyağına once sogani sonra havucu sonra kerevizi ekleyip kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Sarabi ekleyin ve kizgin ateste kapağı acik 3-4 dk alkolu gitmesi icin birakin. Sut kullanıyorsanız da ayni işlemi yapin ki fazla suyu gitsin. Salçayı ve tum baharatları ekleyin.
2 defne yapragi
Sogani havucu kerevizi minik kup kup dograyin. 2 yk zeytinyağına once sogani sonra havucu sonra kerevizi ekleyip kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Sarabi ekleyin ve kizgin ateste kapağı acik 3-4 dk alkolu gitmesi icin birakin. Sut kullanıyorsanız da ayni işlemi yapin ki fazla suyu gitsin. Salçayı ve tum baharatları ekleyin.
Et suyunu ekleyin ve 2-3 saat arasi cok cok kisik bir ateste kapağı kapali pisirin.
Arada kontrol edin ve suyu azaldıysa az sicak su ilave edin.
Sure bitince makarnayı al dente olacak sekilde haslayin ve sosla karistirin.
Bol rende parmesan (tercihim parmigiano reggiano veya grana padano) ile servis yapin
Sure bitince makarnayı al dente olacak sekilde haslayin ve sosla karistirin.
Bol rende parmesan (tercihim parmigiano reggiano veya grana padano) ile servis yapin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder