4 Mart 2016 Cuma

Bitter cikolatali catlak kurabiye

Yogun cikolata tadi iceren,disi citir ici yumusak kurabiyeleri kim sevmez ki. Bu kurabiye tamda oyle iste. Size bir puf nokta,cikolatanin rengini daha siyah daha koyu yapmak isterseniz 1 t.k karbonat koyun. Bunu su sekilde yapin. Kasiga karbonati alin ve 1-2 damla sirke damlatin,boylece karbonat aktive olur. Mesela bunu ister bu kurabiyede,ister cikolatali pastalarinizda kullanabilirsiniz,ornegin Devils food cake aynen boyle simsiyah oluyor.
Gelelim catlak mi catlak,lezzetli mi lezzetli kurabiyelerimin tarifine..





Malzemeler
200 gr bitter cikolata
2 y.k kakao
2 tane yumurta
80 gr tereyagi
Yarim su bardagi seker
Yarim paket hamur kabartma tozu
2 su bardagi un
1 paket vanilin
Cimdik tuz
Bulamak icin pudra sekeri

Benmari usulu cikolata ve tereyagini eritin. Biraz (3-4 dk) kenarda bekletin hafif sogusun.
Yumurta ile sekeri guzelce kabarip beyazlayana kadar mixerde cirpin.Vanilin ve cimdik tuzu ilave edin.
Bu karisima cikolata tereyagi karisimini ilave edin ve 1 dk karisana kadar cirpin.
Un,kabartma tozu,kakao yu beraber eleyin ve karisima ekleyin.
Hamur akiskan oluyor,daha fazla un eklemeyin. buzdolabinda tereyag ve cikolata sayesinde kivam alacaktir.
Hamurunuzu vaktiniz varsa 1 gece,yoksa 4 saat kadar buzdolabinda sogutun.
Hamuru cikarinca hizli bir sekilde ceviz buyuklugunde toplar yapip,bolca pudra sekerinde bulayin ve yagli pisirme kagidi serili tepsiye dizin.



Onceden isitilmis 180 derece sicak firinda 10 dk kadar pisirin.
Afiyet olsun..

8 yorum:

  1. Ellerinize saglik cok guzel gorunuyo :) su bardagi olcunuz nedir acaba

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik cok guzel gorunuyo :) su bardagi olcunuz nedir acaba

    YanıtlaSil
  3. Cok tesekkur ederim. Su bardagi olcum un icin 140 gr, sivi malzemelr icin (yag,su vs) 240 ml, seker icin ise 200 gr dir

    YanıtlaSil
  4. Ben bunu şu an yapıp yemek istiyorum. 4 saat beklemesek olmaz mı :))) birde sen yaparken karbonat mı koydun . Rengi siyah baya

    YanıtlaSil
  5. Fıstık kusura bakma yorumunu yeni görüyorum:( yaptin ve harika oldu bile ama genedd cvp yaziyim :)) beklesen sonuç daha güzel olur. Yok hamur kabartma tozu sadece çikolatam yüzde 70 kakao icerikli

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ben yaptım şuan denedim tadı çok güzel fırına atmadan önce 4 saat beklettim fırından çıkardıktan sonra baya bir yumuşak nekadar süre bekletmem gerekiyor

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Merve hanım. Firinda 10 dk piştikten sonra soğumaya bırakın uzeri çıtır dışı yumuşacık olacaktır.ilk çıkarınca yumuşak olduğuna bakmayın soguyunca toparlaniyor

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Merve hanım. Firinda 10 dk piştikten sonra soğumaya bırakın uzeri çıtır dışı yumuşacık olacaktır.ilk çıkarınca yumuşak olduğuna bakmayın soguyunca toparlaniyor

    YanıtlaSil