15 Ocak 2016 Cuma

Brownie


Brownie.. Cikolatali tatlilarin kralicesi dunyamiza nasil gelmis ogrenmek istermisiniz?
Iste boyle : 1893 yilinda Amerika Chicago sehrinde bulunan Palmer House hotel in sahibinin esi Bertha Palmer bir sergi acilisi icin otelin pasta sefine siparis verir.
Boyu buyuk olmamali, tatli  bir corek gibi olup kutulardan rahatca yenmeli.
Ilk browniler cevizli olup ustleri kayisili glaze kapliymis. Ayni otelde halen onlarin tadina bakabilirsiniz.
Benim icin ise brownie hayatimda bir dönüm noktasi oldugunu soyleyebilirim. Bu verecegim tarif nerdeyse 5 sene once ilk tariflerimden biri olmuştu ve mutfaga olan aşkı icimde uyandirdi diyebilirim. Kucuklugumde de saklambaç yerine ascilik oynamayi tercih edermisim fakat bu tarif aldigim yolun en basinda gelen bir tariftir.
Bu brownie farklidir ne fudgy (ici akiskan cikolata) ne de kek gibidir.
Kurulugu onleyecek kadar ici nemli fakat ic bayacak kadar sufle kivaminda da degil.
Kim tadarsa muptelasi oluyor mutlaka deneyin.




Malzemeler
200 gr bitter cikolata
150 gr ceviz
220 gr seker
130 gr tereyagi
2 buyuk boy yumurta (oda sicakliginda)
7 yemek kasigi un
1 paket vanilin
1 cimdik tuz

150 derece sicak firina cevizleri 7-8 dk atin. Cikarin ve sogutun.
Benmari usullu cikolata ve tereyagini eritin. Seker vanilin ve tuzu ekleyip iyice karistirin.
Oda sicakligindaki yumurtalari teker teker ekleyin ve iyice karistirin. Elenmis unu ekleyip karistirin. Cevizleri yarim yarim kirin.
Son olarak cevizleri ekleyin.
Pisirme kabi olarak ben 23x23 e olan kap kullaniyorum. Kabin icine pisirme kagidi veya folyo yerlestirin ve karisimi icine dokun.
180 derece sicak firinda 30-35 dk pisirin.
Hazir oldugunda ici hafif islak olmali bunu kurdan yardimi ile test edin ucu hafif nemli kalmali.
Vanilyalı dondurma ile servis yapın
Visneli, oreolu veya beyaz çikolata parçacıklı da cok guzel oluyor.
Afiyet olsun ;)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder