4 Mart 2016 Cuma

Sodali yalanci su boregi

Su boregini seviyorsuz ama ya yapmaya vaktiniz yok,yada yapmasi zor geliyor ise iste o zaman yalanci su boregi tarifi yardima kosarak gelir. Cok kolay olup,tad olarak orjinalini aratmayan bir tarif bu. Ic malzemesini ister benim yaptigim gibi peynirli,ister kiymali,ister ispanakli yapabilirsiniz tabiki. Ben boregimi bir gun onceden hazirladim,ertesi gun firinladim ve servis ettim. Bunun sebebi,sivi malzemeleri daha cok cekmesi ve daha lezzetli olmasi. Boreginizi kesip,o sekilde buzdolabina koyun.




Vaktiniz yoksa, bir kac saat genede bekletin derim. Soda eklememin sebebi daha guzel kabarmasi icindir.Pisirmeden once uzerine eritilmis tereyagini da surdunuzmu,ustu citir,ici yumusacik misler misi bir borek cikiyor ortaya. Bir gun pazar kahvaltinizda deneyin bence,sofralariniza cok yakisacaktir. 
Tarife gelince..

Malzemeler
5 adet yufka
2 yumurta
1.5 su bardagi sut
1 su bardagi aycicek yagi
1 sise sade soda
Tuz
350 gr boreklik beyaz peynir
Istediginiz kadar maydonoz
Uzerine surmek icin 1 yumurta sarisi ve 3 y.k eritilmis tereyagi
Borcami yaglamak icin az tereyagi

Ister tepsi, ister borcam kullanin benim tercihim genis dikdortgen borcam oldu.
Verdigim malzemelerden bol peynirli borek cikiyor,fazla peynirin olmasini sevmiyorsaniz 200 gr peynir kullanin.
Sut,aycicek yagini ve yumurtalari karistirin. Az tuz ilave edin.Sodayi boregimizin uzerine en son olarak dokecez.
Peyniri rendeleyin veya catal ile ezin,maydonozu dograyin ve ikisini karistirin.
Borcaminizi tereyagi ile yaglayin. Ilk yufkanizi,kenarlari disariya tasacak seklinde serin. O kenarlar ile boregimizin ustunu kapatacagiz.
Disariya tasan yufkanin icine 4 e bolunmus ve sivi malzemeler karisiminda islatilmis 2 yufkanizi yerlestirin. Ustlerine peynirli karisimin yarisini dagitin.
Diger 2 yufkayi gene ayni sekilde 4 e bolup islatip serin. Kalan peynirli karisimi dizin.
Son yufkanizi da ayni sekilde koyup islatin.
Sivri bicak yardimi ile boreginizi karelere kesin. Soda yi esit bir sekilde dokun.
Boreginizi vaktiniz varsa 1 gece,yoksa 2-3 saat kadar buzdolabinda bekeltin. Borek siviyi emdikce daha lezzetli olacaktir.
Buzdolabindan cikardiginiz boregin uzerine once yumurta sarisini,sonra ise eritilmis tereyagini gezdirin.
170 derece sicak firinda uzeri kizarana kadar pisirin (benim surem 45 dk idi)
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder