20 Mart 2016 Pazar

Ev yapimi marshmallow

Cocuk yada buyuk,hepimiz marshmallow ve jelibon severiz. Bu tarifi ozellikle anneler cok sevecektir. Hic bir katki madde icermeden cocuklarinizi simartabilirsiniz.
Ben tarifimi visneli olarak veriyorum fakat neli olacagi tamamen hayal gucunuze kaliyor. Benim favorilerim, muz,mango ve vanilya. 



Tarifte verdigim agar agar, kirmizi yosundan elde edilen bitkisel bir kivam artiricidir. Jelatine gore cok daha hizli sekil verir ve gramaj olarak 3-4 kat daha az kullanilir. Jelatinin tam tersine, 90 ve daha yuksek derecelerde aktive olur (jelatin kaynatilinca etkisini kaybeder)

Ben internet uzerinden aldim fiyati da oldukca uygundur. (www.yukselpastacilik.com)
Gecelim tarifime, merak ettiginiz her seyi yorumlar kisminda sorabilirsiniz.

Malzemeler

70 gr meyve püresi  (ben vişne kullandim)
40 ml su 
50 gr bal
240 gr seker
4 gr agar agar  (jelatin kullanacaksaniz 18 gr)
100 gr yumurta aki (yaklasik 3 adet orta boy yumurta)
Kaplamak için bitter çikolata

Yapılışı

Önce agar ile nasıl yapıldığını anlatacam daha sonra jelatin ile.
Soguk suyun içinde agari 30 dk bekletin.
Sonra içine bal, meyve püresi ve seker ilave edin.
Karıştırarak kaynatin. Daha sonra kısık ateşte 114 derece ye kadar pişirin. 
Karışım kaynadıgi zaman yumurta aklarini kar beyazi olana kadar cirpin.Mixeriniz yumurta aklarini çırpmaya devam ederken karisimi ince ince ilave etmeye başlayın. Ilık hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
Ister kaliplara doldurun ister pisirme kağıda döküp sonra sıcak bicak ile kesin ister krema sıkma torbası ile sıkın. Tercih sizin.
Jelatin ile yapilisina gelirsek. Agar 90 ve üstü derecelerde active olurken jelatin kaynatıldıgi zaman etkisini kaybediyor. 
Bunun olmaması için jelatini 10-15 dk soğuk suda bekletin. Agarsiz şekilde aynı şurubu hazırlayın. Jelatini pisirmeden sadece cok kisik bir ateste eritin. Yumurta aklarini cirpip sonra surup ile cirpmaya baslayin ve az sogudugunda sivi jelatini ilave edin.
Ayni sekilde sekil verin.
Son olarak cikolatayi benmari usulu eritin ve kaplayin.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder