8 Mart 2016 Salı

Cinnamon rolls (tarcinli corek)

Tarcin sevenleri bu corek tarifimi cok begenecektir. Ozellikle pistikleri zaman mutfagi bir koku sariyor,anlat anlat bitmez. 



Yazdigim malzemelerden 2 tepsi corek cikiyor.Ister hepsini tarcinli yapin,ister yarisini uzumlu veya tahinli yapabilirsiniz.

Gunluk tuketmenizi tavsiye ederim ertesi gun tadi ayni olmuyor. Cok fazla geldigi taktirde,soguduklarinda bir posete koyup derin dondurucuya atabilirsiniz. Sonra cikarip isitip ayni tazelikte tadi olmus olacaktir.




Malzemeler

250 ml ilik sut (yaklasik 45 derece)
1 paket instant maya
1 paket vanilin
100 gr seker
550 gr un
2 adet oda sicakligindaki yumurta
75 gr yumusatilmis tereyagi
Cimdik tuz

Ici icin

1 su bardagi esmer seker
2.5 y.k tarcin
50 gr eritilmis tereyagi

Frosting icin

1 su bardagi pudra sekeri
1.5-2 y.k sut
Vanilin

Yapilisi

Ilik sute 1 y.k seker ilave edip karistirin. Mayayi dokun ve strech ile kapatin.10 dk kadar mayanin kopurmesini bekleyin.
Yumurtalari kalan seker ile cirpin.vanilin ve tereyagini ilave edin. Mayali karisimi dokun. Son olarak azar azar elenmis unu ekleyin.
Hamuru ilik bir yerde,tencereyi strech ile kapatip mayalandirmaya birakin. Hamur 2 katina cikinca unlanmis tezgaha alin.






Merdane ile acin. Tereyagini surun ve uzerine seker tarcin karisimini esit bir sekilde dokun.

Ruloya sarin ve 3 cm lik parcalara kesin.






Pisirme kagidi serili tepsiye mesafe birakarak dizin. Hafifce ustlerine bastirin. Uzerine bir bez serin ve 30 dk daha mayalandirin.

190 derece sicak firinda yaklasik 15 dk pisirin. Sure firindan firina degisir,takip edin uzeri hafif kizarmali.
Hafif ilik coreklere frostingi dokun.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder