Brownie hamuru icin
120 gr tereyagi
200 gr bitter cikolata
2 y.k kakao
1 su bardagi seker
1 paket vanilin
3 adet yumurta
1 su bardagi un
Cimdik tuz
1 t.k karbonat (1 damla sirke ile acilmis) veya hamur kabartma tozu
Tereyagini ve cikolatayi benmari usulu eritin. Sekeri ilave edip karistirin.
Teker teker yumurtalari ekleyip karistirin. Un,tuz ve kakaoyu beraber eleyin ve ilave edin.
Son olarak karbonat ekleyecekseniz icine 1 tatli kasigi sirke ilave edip oyle hamura katin. Kabartma tozunu kullanacaksaniz direk un ile eleyin. Kalibinizin icine yagli pisirme kagidi serin (mutlaka serin yoksa yaglasaniz da cikmaz). Icine hamuru dokun ve 180 derece sicak firinda 40-45 dk pisirin.
1.krema - Peanut butter (fistik ezmeli) krema icin
150 gr yumusamis tereyagi
250 gr peanut butter
100 gr pudra sekeri
100 gr rondoda öğütülmüş yerfistigi
Mixerde tereyagini beyazlayana kadar cirpin icine pudra sekeri ilave edip tekrar cirpin. Peanut butter ekleyin iyice karisana kadar cirpin.Son olarak fistiklari ilave edip karistirin.
1.Krema hazir
2. Krema- Ganaj krema icin
350 gr bitter cikolata
180 gr krema
50 gr tereyagi
2. krema yani ganaj kremasini yapmak icin kremanizi kaynama noktasina getirip ocaktan alin ve icinde çikolatayı eritin. Tamamen eridiklerinde oda sicakligindaki tereyagini ilave edin.
Karamelli sos
350 gr seker
150 ml su
50 gr tereyagi
100 ml krema
Su ve sekeri karamel kivamina getirin. Sos tenceresine ikisini de dokun, bir iki sefer karistirin ve rengi karamel rengine donene kadar karistirmadan kaynatin. Rengini alinca (yaklasik 170 derecede) ocaktan alin ve kup kesilmis tereyagini ilave edin ve karistirin. Tereyagi tamamen eridiginde oda sicakligindaki kremayi ekleyin ve karistirin. Tekrar ocaga (kisik atese) alin ve 1 dk daha tutun. Karamel sosumuz hazir.
Gelelim pastayi birlestirmye.
Brownie yi yari yariya kesin,bize iki kat hamur gerekecektir.Ekmek bicagina kaynar su dokun ve tamamen kurutun. Sicak bicak ile daha duzgun keseceksiniz.Ilk brownie katina peanut butter kremanizi 1 cm olacak seklinde surun. Uzerine ganaj kremanizi ayni kalinlikta surun. Ustune brownie yi yerlestirin ve bu sefer once ganaj kremasini surun uzerine ise peanut butter kremayi. Bu sekilde 1 saat kadar buzdolabinda sogutun.Pastanizin uzerine yer fistiklarini butun olarak serpin,ben tuzlu olanlarini kullandim karamel ile tuzu yakistirdigim icin,siz isterseniz tuzsuz kullanabilirsiniz .Uzerine karamelli sosunu sogudugunda gezdirin.. Mukemmel Starbucks cikolatali yer fistikli pastamiz hazir..
Bu inanilmaz tarife nasil hickimse yorum yapmamis olur:O Elinize kolunuza saglik, bu pastaya ba-yi-li-yo-rum!! Tarif enfes gorunuyor eminim ki starbuckstakine cok benzeyecektir. Birkac farkli tarif daha gordum ama sizinki en iyisi. Tek bir sorum olacakti hangi marka yerfistigi ezmesini onerirsiniz? Bir de peanut butter yerine yerfistigi ezmesi yazsaniz daha uygun olurdu sanirim. Sevgilerlee����
YanıtlaSilBegenmenize çok sevindim.evet starbucks ile neredeyse aynı tad ortaya çıkıyor. Bu reçete 5.denemeden sonra ortaya çıkmıştı:) yerfistigi ezmesi olarak Calve yi kullandim
YanıtlaSildikdörtgen kalıp mi kullandiniz
SilEvet dikdörtgen kalıp kullandım ama yuvarlak yapmak isterseniz de yapabilirsiniz 😊
YanıtlaSilGerçekten çok ama çok teşekkür ederim tarif için. Bu pastanın tarifini ne kadar çok istiyordum anlatamam. İnşallah deneyeceğim salı günü kekini sonraki aşamalarını ise çarşamba günü yapmayı düşünüyorum. Bende dikdörtgen kalıpta yapmayı düşünüyorum ancak benim kalıpım yüksekliği okadar uzun değil. Uzun ama bana kısa gibi geliyor inşallah iyice kabarırsa iki katlı pasta yapmayı düşünüyorum. İnşallah sizinki gibi enfes olur.☺😊
YanıtlaSilHarika olacagina eminim kolay gelsin 😀👍😘
YanıtlaSilEllerinize sağlık mükemmel bir tarif. Hep starbucks ta görürdüm bu pastayı, sizin tarifinizle evde yaptım. Benim gibi beceriksiz tecrübesiz birisinin bile anlayabileceği şekilde açık yazmışsınız. Bir tek karamel sosu yapmadım çok fazla şeker kullanmam gerektiği için. Onun dışında ne dediyseniz yaptım çok lezzetli oldu. Çok teşekkür ederiiim.
YanıtlaSilNe mutlu bana o zaman çok sevindim elinize sağlık 😘👍
YanıtlaSilNe mutlu bana o zaman çok sevindim elinize sağlık 😘👍
YanıtlaSilMerhaba emeğinize saglik tarif icin Teşekkürler bende bugun gordum yapmak iatiyorum karamel sos olmadan olur mu sizce sozin tarifle degil ama bundan onceki denemelerimde hep karamel dosu yapamadim guzel anlatim guzel tarif icin tesekkurler her girtigimde dilimi 20 tl olan pastayi inşallah evde yapmak guzel olacak birde dikdortgen kalibim yok kac cm kalip kullanmaliyim yuvarlakta
YanıtlaSilMerhaba 20 cm lik yuvarlak kek kalıbını kullanabilirsiniz. Karamel sos yapmadan istediğiniz lezzet olmayacak ama istemiyorsanız yapmayadabilirsiniz tabiki mutfaginiz şefi sizsiniz. Kolay gelsin
YanıtlaSilMerhaba 20 cm lik yuvarlak kek kalıbını kullanabilirsiniz. Karamel sos yapmadan istediğiniz lezzet olmayacak ama istemiyorsanız yapmayadabilirsiniz tabiki mutfaginiz şefi sizsiniz. Kolay gelsin
YanıtlaSilPasta tarifini görünce çok sevindim. Son zamanlarda en çok keyif alarak yediğiniz tatlı diyebilirim. Tarifi görür görmez de hemen yaptım ve muhteşem oldu. Tekrardan çok teşekkürler🙏
YanıtlaSilElinize emeğinize sağlık.Tarifinizi deneyeceğim.Acaba siz kaç cm lik kalıpta pişirdiniz.
YanıtlaSilMerhabalar bende tarifinizi yeni gordum ve cok mutlu olsdum. Acaba ne kadar yer fistigi koyuyorsunuz 1. Kremanin
YanıtlaSilicerisine
Merhaba tarifte gözümden kaçmış sımdı düzelttim. 100 gr yerfıstığı ve 250 gr yerfıstığı ezmesi kullanıyoruz
SilYer fıstığıda mı 250gr 1.kremadaki hem kremaya hem üstüne yer fıstığı döküyoruz galiba
YanıtlaSilSimdi düzelttim Gizem hanim gözümden kaçmış.100 gr kremaya yerfıstığı kullanıyoruz 250 gr yerfistigi ezmesi.Uzeri icin dilediğiniz kadar yerfistigi kullanabilirsiniz
SilKaç aydır bunun tarifini düşünüyodum arıyodum şu an mutluluktan ağlıycam, akşam hemen yapıcam.
YanıtlaSilYapıldığında kaç kişilik oluyor?
YanıtlaSil